Trouwe volgers van ons blog zullen zich misschien afgevraagd hebben of er bij het CBG nog iets gebeurt op het gebied van de heraldiek.

In verband met de centralisering van de verschillende CBG-deelwebsites, is de Heraldische Databank inmiddels van naam veranderd in CBG | Familiewapens. Het uiterlijk van de website is aangepast aan de stijl van de homepage www.cbg.nl.

De heraldische blogartikelen die u van ons gewend bent, zullen - voor zover ze een directe nieuwswaarde hebben - worden getoond op de vernieuwde homepage van het CBG. Ook komen er op de CBG-homepage themateksten over heraldiek. Artikelen die een meer specialistisch karakter hebben, zullen op een gemakkelijk vindbare plek worden gestald. Daarbij zullen ook de substantiële blogposts van de afgelopen jaren digitaal worden gearchiveerd.

Op dit moment wordt er continu materiaal toegevoegd en verbeterd. CBG | Centrum voor familiegeschiedenis is stapsgewijs bezig haar catalogusregistratiesoftware te vernieuwen. Het is dan ook de bedoeling dat eindelijk de lang verwachte Collectie Derden (heraldische collecties buiten het CBG) getoond zal gaan worden.